Nawóz organiczny granulat do winorośli 1,5 kg Agrecol
Organiczny nawóz do winorośli (Viano GRAPE FOOD)
Organiczny nawóz do winorośli to granulowany nawóz dedykowany do nawożenia winorośli. Wysoka zawartość potasu zapewnia obfite kwitnienie oraz prawidłowe owocowanie. Stosowanie nawozu zapewnia uzyskanie zdrowych, dorodnych i smacznych owoców. Wysokiej jakości plon ma jednocześnie dłuższą trwałość po zbiorze.
Nawóz nie powoduje gromadzenia nadmiernych ilości azotanów w owocach. Prawidłowo odżywione winorośle są bardziej odporne na susze oraz niskie temperatury. Systematycznie nawożone rośliny wydają pełne witamin i składników odżywczych owoce. Zastosowanie nawozu organicznego do winorośli zapewnia odpowiedni poziom składników pokarmowych w glebie oraz wzbogaca strukturę podłoża. Nawóz idealnie nadaje się do przygotowania gleby przed wysiewem i sadzeniem.
Parametry:
Marka: AGRECOL
- - Zastosowanie: do winorośli
- - Waga: 1,50
- - Okres stosowania: wiosna-lato
- - Rodzaj: organiczny, granulowany
- - Okres działania: 2 miesiące
- - Seria: nawóz granulowany premium
- - Działanie: zapobiegawczo, interwencyjne, odżywka.
- - Opakowanie: 1,5 kg
Zalety:
- - do zasilania winorośli,
- - zapewnia duże i smaczne owoce,
- - uzupełnia glebę w materię organiczną,
Termin stosowania nawozu:
- - stosowanie od marca do końca września,
- - okres działania do 2 miesięcy po zastosowaniu,
- - optymalna temperatura podczas stosowania 12°C - 15°C
Sposób stosowania
Odmierz odpowiednią ilość nawozu, uzależnioną od wielkości rośliny:
- - podczas sadzenia stosować 50g nawozu na roślinę
- - podczas okresu wegetacji stosować 150g nawozu na każdy 1m2 podłoża co 2 miesiące
- - przygotowanie podłoża do sadzenia 5-10g/1l podłoża
Seria nawozów organicznych, produkowanych wyłącznie z surowców pochodzenia naturalnego. Nawozy te posiadają pełnowartościowy skład, przez co są doskonałym źródłem azotu, fosforu, potasu oraz materii organicznej.
Ich działanie polega na równomiernym uwalnianiu składników odżywczych przez długi okres, bez ryzyka przenawożenia. Nawozy organiczne rozkładają się poprzez biologiczną aktywność bakterii glebowych do do substancji pokarmowych pobieranych przez korzenie roślin. Dzięki powolnemu rozkładowi nie ma ryzyka przenawożenia czy uszkodzenia roślin zbyt dużą dawką nawozu. Ponadto w procesie tym powstają dwa różne użyteczne składniki: makroelementy odżywcze oraz materia organiczna. Zastosowanie nawozów organicznych zapewnia odpowiedni poziom składników pokarmowych w glebie oraz wzbogaca strukturę podłoża